Om mojo

Ordet mojo har sine røtter i Congo, Afrika, fra moyo som betyr sjel eller livskraft. Ordet kom inn i det engelske språket i perioden med slaveri i USA.

En mojo var en lykkebringer, den var ofte laget av et stykke rød flannel bundet sammen til en liten pung med en snor. I den lå gjenstander man mente gav eieren personlig lykke og et godt liv. Mojoen ble som regel båret under klærne og man bar den med seg for at det skulle gå en vel.

-Våre mojoer bærer du på deg så du skal føle deg vel!

Alt vi selger er håndlaget av oss og derfor blir hvert eneste produkt vi selger en hjemmesydd orginal. Vi kan allikevel gjøre det lille ekstra som gjør det enda mer personlig for deg. Vi kan brodere navnet til den nye eieren på det. Eller vi kan bruke materialer som betyr noe spesielt for deg, kanskje en blomst fra brudekjolen eller en stoffbit fra mormors sommerkjole? Kom gjerne med ønsker om din helt personlige mojo.


mojo design består av to hobbysydamer som mener design av tøy bør være mojo! Vi har hvert vårt enkeltpersonsforetak som er registrert i avgiftsmanntallet, så alle våre priser er inkl mva.

Ingrid Steenstrup

Jeg er 30 år og er mamma til en gutt på to og et halvt og en jente på fire år. Jeg fikk min første symaskin da jeg var fire år. Den virker fortsatt og er til stor glede for min datter. Den første graviditeten min førte til de velkjente bygge-rede-instinktene og den lille symaskinen ble erstattet av en stor. Jeg har hatt utallige hobbyer opp gjennom årene som fort har blitt skiftet ut, men sømmen ser ut til å bli en vedvarende lidenskap.

Jeg er egentlig utdannet dataingeniør, men har nå startet et eget firma for å sy på heltid mens barna er små. Jeg tar også på meg små design og programmeringsoppdrag. Det siste året har jeg investert i fire nye Janomesymaskiner i tillegg til den lille og den store som jeg hadde fra før. En Pfaff performance har også funnet veien hit. Det har vært gøy å lære å bruke overlock, coverlock og ikke minst broderimaskinen og jeg håper å kunne utvikle nye ideer i andre materialer enn fleece på sikt.

Min sy- og hobbyblogg

Liss Gjelseth

Jeg er en 71-modell med tre barn født i perioden 1994-2006. Sydd har jeg gjort siden jeg fikk låne pappas Pfaff for over tretti år siden. På 80-tallet redesignet jeg eget tøy og mammas laken for å få klær som ikke alle andre hadde. Mine første barn inspirerte meg til å begynne med lappeteknikk, quilting og applikasjon. Sømmen ble dessverre lagt bort og ikke funnet fram igjen før jeg fikk barn på nytt ti år senere. Først sydde vi mojojentene mest barnetøy, men det var kjolene av fleece som fikk mest oppmerksomhet og nå syr jeg nesten bare disse for salg, til store og til små. Hver gang noen vil kjøpe noe jeg har sydd blir jeg stolt og glad, men fortsatt er det mest gøy å sy til mine egne barn.

Jeg er utdannet adjunkt og legemiddelkonsulent, og mojokjolene syr jeg ved siden av studier og barna. Sømmen blir min lille kreative flukt fra hverdagsstress. Det blir selvfølgelig aldri nok tid, men jeg har fem Janome-symaskiner, mange, mange kjoler til meg selv og en million kjoleideer som forhåpentligvis snart manifesteres på siden her.

Min syblogg

Reklame

16 Responses to Om mojo

 1. Rigmor A Freberg sier:

  Hei!
  Nydelige klær,og en flott side. Har dere utsalgssted i Horten/ Skoppum.
  Tenkte det var enklere å komme innom for å ta mål og prøve.
  Mvh Rigmor » Nykirke»

 2. mojodesign sier:

  Vi har ikke noe utsalgssted. Ta kontakt på salg@mojodesign.no så vi kan avtale nærmere.

 3. Hildegunn Nergaard sier:

  Det står at dere syr til en julemesse. hvor og når er denne julemessen ?

 4. Heidi sier:

  ÅHH!! Disse var lekre. En sånn kunne jeg virkelig tenkt meg. Men er det noen mulighet for å prøve?? Er av den kanskje litt for slanke typen. Kan de kle meg? Hvor finner jeg dere?

  Heidi 🙂

 5. Synnøve sier:

  Fantastisk flotte kjoler, og perfekt bursdagsgave til meg:o) Kan potensielle givere kjøpe gavekort hos dere?

 6. Inger sier:

  hei
  er en ivrig titter på sidene deres. utrolig mye fint.
  Selger dere kjoler gjennom noen butikker også. mener jeg så det på nett for ei stund siden. hjertet som er laget på di siste kjolene er det heklet og sydd på eller.. kunne tenkt meg en slik en….

  • mojodesign sier:

   Så hyggelig at du liker det vi syr. Vi har ingen butikk som selger kjolene for oss, men hadde noen kjoler på to julemesser i desember. Som regel har vi ikke så mange ferdigsydde kjoler for salg da de aller fleste vil spesialbestille. Det hender vi syr noe som passer til oss selv eller noen i familien og legger det for salg en stund for vi evt tar det selv eller gir bort i gave.

   Hjertet på kjolene er sydd på.

 7. Torhild sier:

  Hei!
  Så hyggelig at dere får stor pågang! Jeg er så fornøyd med kjolen min helt super.. Jeg kunne tenkt meg en tunika i ullfilt sort? Når er dere klar for en bestilling..?

 8. Kristin sier:

  Så spennende prosjekt dere har! Flotte, morsomme og unike plagg. Jobber i en søm/klesbutikk i Nord-Trøndelag og fikk høre om dere av en kunde i dag. Jeg måtte jo sjekke, og det er jeg glad jeg gjorde. Synes virkelig det er bra dere tør å hive dere ut i noe så artig, det er inspirasjon for oss alle!:D

 9. Astrid Heimgard sier:

  Hei.
  Endelig fant jeg type kjole jeg ville ha. Bor langt mot nord og lurer på hvordan jeg kan få bestille mor og barn kjole?

  Vennlig hilsen Astrid

 10. Inger sier:

  Heisann 🙂
  Nydelige kjoler dere lager!!! Akkurat min smak!!
  Måtte jeg være den heldige vinner 🙂

  Klem Inger;)

 11. Elin Heggdal sier:

  Å dere er så flinke til å sy de mest perfekte kjoler. Akkurat min stil.
  Håper jeg vinner 🙂

 12. Ruth-jorunn Heggebø sier:

  Hei!
  Super side og enda suprere kjoler……krysser fingrene for dere videre og mine vinner sjangser:-)

 13. Ingvil Pedersen sier:

  Hei på dere;-))

  Kjempefine kjoler!! Har vært på utkikk etter slik kjole over lengre tid. Håper jeg er den heldige vinner….

  Med vennlig hilsen Ingvil.

 14. Britt Moholt sier:

  Heisann! 🙂

  Jeg lurer på om dere har noen planer om å starte opp igjen med å sy på bestilling i år?

  Mvh. Britt Moholt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: